22 februari 2010

Lill-semester i Stockholm

I torsdags morse packade vi in oss i bilen hela familjen för att åka norrut. Målet för resan var Stockholm och anledningen var att kusin Meja skulle döpas på lördagen. Vi åkte upp redan på torsdagen för att Astris( läs mamma) ville åka till Junibacken och träffa Pippi. Vi bodde i kusin Elsas lägnenhet i Hammarbyhöjden, kanonbra att bo på ett barnanpassat ställe. Hon är ju i Indien med Tage och pappa Joel och har det skönt, så den stod tom.

På fredag morgon gav vi oss iväg mot tunnelbanan, med två vagnar i full snöstorm. Det började bra, hissen upp till plattformen funkade inte så vi fick gå en lååång omväg för att komma fram. när vi väl kom på gick allt lysande och vi (läs mamma) hittade som en infödd stockholmare. Vi åkte alltså ut till Junibacken på Djurgården.

Astrid sitter i knät på Mamma Mu.
Tittar ut genom Alfons fönster.

Flyger MulleMecks flygplan.

Bygger med jättestort Lego.

Hoppar hage utanför Villa Villekulla.

Rider på Lilla Gubben.

Tittar på teater med Pippi, Dunder-Karlsson och Blom.

När vi tröttnat på Junibacken gick vi in mot centrum igen, längs med fashionabla Standvägen. Då slocknade både Julius och Astrid och vi passade på att titta lite i affärer. En fika hann vi också med med en glass till Assi och en stor american muffin till mamma. Därefter var det tunnebana igen, denna gång hem till kusin Martin för att kolla in hans och Andreas lägenhet på Söder. Hämtmat där på kvällen, mamma fick äntligen smaka Yakiniku, eller hur det nu kan stavas... Henke var skeptisk, men erkände dagen efter att det faktiskt var ganska gott.
Lördagen var det alltså dop för Meja i Uppenbarelsekyrkan i Aspudden. Henke var hovfotograf och tog kort med Robbans kamera, därför blir det inga kort därifrån här på bloggen. Mamma hade fullt upp att hålla reda på två barn och kunde inte ta kort dessutom. Hela tjocka släkten var där, farmor, farfar och Lisa så Assi hade fullt upp. På kvällen var Astrid och pappa med släkten och åt på restaurang, men Julius och mamma stannade hemma på grund av hemska stockholmsbaciller de dragit på sig.

Inga kommentarer: